TEKMOVANJA ZA SREDNJEŠOLCE

Radi bi spomnili na eno veliko spremembo našega tekmovanja iz znanja nemščine in dodali dve informaciji glede IDO in PAD štipendije.

1.Naše tekmovanje ima samo še 4 skupine (ne več 6), saj le tako bomo lahko ohranili zlata priznanja v vseh kategorijah – vse potrebno najdete v razpisu na spletni strani SDUNJ.

2. PAD štipendije (lani 2 enomesečni bivanji v Nemčiji), lani smo izvedli posebni natečaj v pisanju spisa za zainteresirane: Ta program je nemški KMK nepričakovano ukinil, žal že letos tega natečaja in  nagrade ne bo več. Ali bodo v prihodnosti pripravili kaj podobnega, pa še sami ne vedo.

3. IDO – Internationale Deutscholympiade: To vsaki dve leti prireja Goethe Institut, tja smo pošiljali dva najboljša iz našega državnega tekmovanja. Ampak tudi tukaj je prišlo do zmanjšanja števila mest – imamo le še eno mesto za dijaka/dijakinjo in eno mesto za učitelja. Ker morajo tudi tukaj biti udeleženci ob začetku enotedenskega tekmovanja mlajši od 18 let, smo želeli izbrati tekmovalca v okviru natečaja za prej omenjene PAD štipendije, a ker ta odpade, bo SDUNJ in Goethe Institut pripravil poseben natečaj za udeležbo na IDO 2024. Razpis tega natečaja je v prilogi oz. dopis za dijake in dopis za učitelje najdete na spletni strani SDUNJ v rubriki tekmovanja.

Dijakinje in dijaki, stari med 15 in 17 let se bodo potegovali za eno mesto na IDO 2024. 

Vsem, ki se bodo lotili izziva in poslali spis, želimo veliko uspeha. 

Nekaj najboljših bo povabljenih na finalni izbor na Goethe Institut v Ljubljani. 

Vse informacije najdete v priloženem razpisu.

IDO-Ausschreibung_Lehrer

IDO-Ausschreibung_Schueler

Morda vam bo všeč tudi...