XXVIII. mednarodna konferenca SDUNJ

Spielend in der Welt der Mehrsprachigkeit

31. marec in  1. april 2023 v Termah Vivat, Moravske toplice, Slovenija

Soorganizatorja konference: Goethe Institut Ljubljana in Filozofska fakulteta UM

Prvo plenarno predavanje z naslovom »Mehrsprachige Realitäten und einsprachige Politik« bo imel mag. dr. Thomas Fritz, ki se ga starejše članice in člani društva verjetno še spomnite, saj je v preteklosti že sodeloval z našim društvom. Seveda bo izvedel tudi delavnico na omenjeno temo.

Drugo plenarno predavanje na temo »Spiele im Fremdsprachenunterricht (und anderen Fächern) – Warum sollte ich damit Zeit verschwenden?« pa bo letos imela dr. Brigita Kacjan, predsednica društva. Pripadajočo delavnico bo izvedla skupaj z Juliane Hofer, avstrijsko lektorico na FF UM.

Ponovno bomo imeli t. i. »Središče«, kjer lahko predstavite kakšen zanimiv plakat o vašem delu. Z avtorji plakatov boste lahko med prvim kavnim odmorom tudi debatirali.

V »Prostem forumu« na temo Iz prakse za prakso, ki bo v soboto, lahko v cca. 15–20 minutah  pokažete drugim udeležencem vaše osebne ter praktične pristope pri pouku nemščine, npr. izvedba delavnic, projektnega dela, ipd. Predstavitev v nemščini se naj, če je možno, nanaša na enega izmed naslovov naše konference.

program_konference

Morda vam bo všeč tudi...