Spoštovane mentorice in spoštovani mentorji dijakinjam in dijakom 3. in 4. letnikov SŠ,

Državna tekmovalna komisija SDUNJ Vas obvešča, da bo državno tekmovanje v znanju nemščine v sredo, 16. 2. 2022, na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru.

Zbor tekmovalcev in mentorjev bo ob 14.00. Začetek tekmovanja bo ob 14.30.

Vse mentorje in tekmovalce naprošamo, da se držijo trenutno veljavnih ukrepov (PCT, obvezna uporaba maske v notranjih prostorih).

Hkrati vas prosimo, da zaradi lažje organizacije, organizatorki gospe Brigiti Fras na njen elektronski naslov (brigita.fras@gfml.si) do vključno ponedeljka, 14. 2. 2022, sporočite, če zagotovo veste, da se kakšen dijak ali dijakinja zagotovo ne bo udeležil-a državnega tekmovanja (bolezen, karantena,…).

Učitelji mentorji, ki boste tekmovalce spremljali na tekmovanje, boste sodelovali tudi pri nadzoru tekmovanja.

Lep pozdrav,

dr. Doris Mlakar Gračner, predsednica državne tekmovalne komisije SDUNJ

 

Spoštovane mentorica in spoštovani mentorji dijakinjam in dijakom 3. in 4. letnikov SŠ,

sporočamo, da je državno tekmovanje v znanju nemščine za dijakinje in dijake 3. in 4. letnikov v letošnjem šolskem letu 2021/2022 prestavljeno na 16.2.2022. Tekmovalna komisija se je po posvetih zaradi trenutnega epidemiološkega stanja v državi odločila za prestavitev tekmovanja.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter njihovim mentoricam in mentorjem se iskreno opravičujemo za nastalo situacijo in se jim zahvaljujemo za izkazano zaupanje ter  pripravljenost za sodelovanje na tekmovanju v znanju nemščine za srednje šole.

Ali bomo ta dan tekmovanje izvedli v živo na predvideni lokaciji ali preko spleta pa se bomo odločili najpozneje en teden pred tekmovanjem. Vse nadaljnje informacije bomo sporočili preko naše spletne strani (tekmovanje) in preko serverja. V primeru izvedbe preko spleta bomo pred tekmovanjem organizirali še poskusni dostop do tekmovalne platforme.

Predsednica tekmovalne komisije

dr. Doris Mlakar Gračner

——————————————————————————————————–

Spoštovane mentorice in mentorji tekmovanja za srednješolce,

kot veste in smo vas tudi o tem obveščali, je tudi pri našem tekmovanju zaradi sprememb krovnega pravilnika o sofinanciranju tekmovanj prišlo do nekaterih sprememb. Največja je brez dvoma ta, da moramo izvajati tekmovanje za 3. in 4. letnik srednjih šol. Posledično – in to piše tudi v navodilih in pravilniku in … – so spremenjene tudi tekmovalne skupine: 

Seznam skupin za tekmovanje iz nemškega jezika 

Skupina A:  gimnazijski program – 1. tuji jezik (3. letnik)

Skupina B:  gimnazijski program–  2. tuji jezik (3. letnik)

Skupina C:  tehniški, strokovni in poklicni program – 1. in 2. tuji jezik (3. letnik)

Skupina D:  gimnazijski program – 1. tuji jezik (4. letnik)

Skupina E:  gimnazijski program – 2. tuji jezik (4.letnik)   

Skupina F: tehniški, strokovni in poklicni program – 1. in 2. tuji jezik (4. letnik)